pátek 26. června 2009

Michael Jackson - Legenda

Komentář autora: Nejlepší tanečník jaký kdy chodil po tanečním pódiu je mrtev. Michael Jackson byl v době mého dětství jedním z velkých symbolů a idolů.

Popový král Michael Jackson zemřel na srdeční zástavu

Michael Jackson, popová megastar osmdesátých a devadesátých let a zřejmě jeden z nejznámějších hudebníků druhé poloviny 20. století, ve čtvrtek ve svém domě v Holmby Hills v Los Angeles utrpěl zástavu srdce. Na místo byli okamžitě přivoláni zdravotníci a zpěvák byl převezen na kliniku UCLA v Los Angeles. Podle informací serveru TMZ.com a dalších médií však ještě před příjezdem lékařů Jackson zemřel. Jeho úmrtí později potvrdil i ústav soudního lékařství.

Zdravotníci u padesátiletého Jacksona nebyli schopni nahmatat puls a veškeré oživovací pokusy byly neúspěšné, uvedl TMZ.com. Zpěvák byl mrtev už před příjezdem záchranky, podle některých zpráv byl převezen do nemocnice v hlubokém kómatu. Lékař v nemocnici už jen konstatoval smrt.

Zprávu o úmrtí amerického pěveckého idolu jako jeden z prvních přinesl také deník Los Angeles Times. S odkazem na losangeleský ústav soudního lékařství jeho smrt potvrdila také CNN, která spekulovala rovněž o možné reakci na nějaké léky, jimiž zpěvák kvůli svým zdravotním problémům nešetřil. V poslední době se rovněž objevily domněnky, že trpí rakovinou kůže.

"Byl přijat již v bezvědomí a jeho smrt byla konstatována ve 14:26 hod. (23:26 SELČ)," prohlásil mluvčí ústavu soudního lékařství Fred Coral a dodal, že pitva bude provedena zřejmě již v pátek.
Na tísňovou linku zavolal jeden z Jacksonových zaměstnanců. Telefonát kolem 12:26 tamního času (21:26 SELČ) potvrdil kapitán hasičů Steve Ruda.

Právní zástupce Jacksonovy rodiny Brian Oxman uvedl, že na zpěvákův kolaps jej upozornil jeho bratr Randy. Ostatní příbuzní byli o jeho stavu informováni a doprovodili jej do nemocnice, uvedla CNN.

Krátce po oznámení, že byl zpěvák převezen na kliniku UCLA, se kolem nemocnice začaly shromažďovat davy jeho příznivců, vchod do budovy zablokovali členové ochranky.

Michael Jackson, jehož kariéra v poslední době pohasínala - poslední album Invincible vydal v roce 2001 - a první stránky světového bulváru plnil jen kvůli svým skandálům, hodlal 13. července odstartovat světové turné, které mělo trvat až do března příštího roku. Podle počtu svých let se chystal vystoupit celkem 50krát. Řada vyprodaných vystoupení měla také do jisté míry vyrovnat jeho gigantické dluhy.

Kariéra a skandály

Jacksona vystřelila na pěveckou dráhu popularita rodinné hudební skupiny Jackson 5 v šedesátých letech. Jeho album Thriller, vydané v roce 1982, trhala veškeré rekordy v prodejnosti, pořídilo si je více než 100 miliónů lidí. Úspěšné byly i jeho další desky Bad (1987), Dangerous (1991) nebo HIStory (1995).

Michael Jackson, kromě toho, že zahájil novou éru hudebních videoklipů, se proslavil také svou „měsíční chůzí“, která nechyběla na žádné jeho show.

Od devádesátých let však začal svět udivovat také jinou stránkou své osobnosti, než byla ta umělecká. Média se přednáněla ve zveřejňování nových údajů o počtu jeho plastických operací, které jej měly přiblížit vizáži jeho oblíbené Diany Rossové.

Na přetřes veřejnosti se dostala také jeho náklonnost malým chlapcům, které s oblibou zval na návštěvu svého luxusního gigantického ranče Neverland. Následovaly žaloby rodičů, a i když byl zpěvák pokaždé soudem osvobozen, jeho sláva pomalu brala zasvé podobně jako jeho mohutné konto.

Zdroj: Novinky.cz, ČT24, iDNES


Přidat.eu záložku

Žádné komentáře:

Okomentovat

Novinky ze světa žen

Cestování

Domov

Gurmán

Móda

Nákupy

Sex a Vztahy

Společnost

Zdraví a Krása