čtvrtek 26. března 2009

Žena a ženský orgasmus

Ženský orgasmus

Evoluční biologové - odborníci zabývající se vývojem různých funkcí organismu - nikdy neměli problém s vysvětlením samčího, tedy mužského orgasmu. Ten je spojen s ejakulací a tedy s reprodukcí. Ovšem u žen je to jinak.

Mohou mít styk, mohou otěhotnět, ale orgasmus k tomu nepotřebují. Výzkumy ostatně ukazují, že na otázku, zda ho při souloži prožívají, odpovídá jen 25% žen „často“ nebo „velmi často“, pokud zároveň nejsou drážděny na poštěváčku. Na druhé straně každý, kdo už měl styk, ví, že je dost obtížné souložit a přitom úplně klitoris vynechat.

Posledních 40 let se objevují různé teorie, které mají funkci ženského orgasmu vysvětlit. Jedny z nejznámějších jsou ty, které tvrdí, že vyvrcholení povzbuzuje ženy k tomu, aby měly o sex zájem...a tedy více přispívaly k zachování druhu. Podobně tvrzení, že podle schopnosti, jak je muž dokáže uspokojit, si ženy mohou vybrat z potencionálních adeptů otcovství toho, kdo je schopnější nebo zdravější. Jiná teorie vyzdvihovala fyziologické stahy dělohy při orgasmu jako způsob, kterým ženské tělo napomáhá průniku spermií do dělohy a usnadňuje dlouhou cestu k vajíčku. Podrobné výzkumy ale ukázaly, že děloha zdravé ženy se v průběhu dne stahuje sama o sobě několikrát i bez orgasmu. Takže ani z tohoto důvodu nejspíše pánbů ženám vyvrcholení nenadělil.

Pokračování

Dejte vědět také ostatním:
Přidat.eu záložku

Žádné komentáře:

Okomentovat

Novinky ze světa žen

Cestování

Domov

Gurmán

Móda

Nákupy

Sex a Vztahy

Společnost

Zdraví a Krása