pátek 10. dubna 2009

Hubnutí do plavek aneb Tvarování postavy ve fitness centru

Odhazování kabátů, bund a teplých svetrů nemusí být pro každého úleva. S mizejícími svršky totiž někteří z nás odhalují nastřádaná zimní kila. Dobrý pocit z jara kazí starost o to, jak se jich co nejrychleji zbavit.

Nejjednodušší odpověď je víc se hýbat a méně jíst. Pro toho, který většinu dne prosedí, a je nás hodně, je to odpověď pěkně protivná. Ne každý má vůli přizpůsobit přísun kalorií způsobu života, a ten je na pohyb velmi skoupý. Ale hezky vypadat a cítit se dobře přece jen chceme.

Zkusme veslařský trenažér

Na to je nejlepší přirozený pohyb. Kolik je však těch, kteří chodí pravidelně plavat nebo sednou na kolo, nasadí in-line brusle či běžecké boty a vyrážejí? Je však ještě jeden vytrvalostní sport, který má dobrý vliv na postavu. Veslování. Říkáte, že je to záležitost pár jedinců? A že je beztak ještě voda studená? Co takhle zkusit veslařský trenažér?

„Mnoho lidí si veslování chybně spojuje s nadměrným namáháním páteře a bolavými zády. Opak je ale pravdou,“ říká Pavel Šmolka z Concept Fitness, který tuto novinku propaguje. Dodává, že správně provedené veslařské tempo procvičí a posílí svalový korzet jako máloco jiného.
„Důkazem může být Václav Chalupa, který poprvé reprezentoval v roce 1985, vloni se ve svých 41 letech kvalifikoval na OH do Pekingu a ve veslařské kariéře pokračuje i nadále,“ připomíná.

Pokračování: Hubnutí do plavek aneb Tvarování postavy ve fitness centru

Dejte vědět také ostatním:
Přidat.eu záložku

Žádné komentáře:

Okomentovat

Novinky ze světa žen

Cestování

Domov

Gurmán

Móda

Nákupy

Sex a Vztahy

Společnost

Zdraví a Krása